Suna ACUMContact

Broderia sparta

Broderia sparta

Broderia sparta implică decuparea materialului textil dintr-un design de broderie, acest decupaj oferă broderiei o aspect aerisit.

În mod tradițional accest tip de broderie se realiza manual. Toate decupajele se realizeaza cu atentie, se decupau manual ceea ce necesita multa indemanare pentru a nu taia din greșeala broderie si necesita mult timp pentru a termina o broderie sparta.

Tehnologia și avansat în tehnica broderiei. Astăzi broderia sparta se poate realiza computerizat, într-un mod mult mai rapid și ușor. Datorita acestor masini care sunt programate cu software-uri speciale, broderiile sparte sunt usor de realizat. Masina este programată să decupeze singura modelul sau designul cusaturii.

Broderia decupata sau broderia sparta este denumită și broderia dantela datorită decupajelor de material textil ce apar în anumite zone ale modelului.

În anumite zone, textura sau materialul textil este decupat de un lungul cusaturilor de contur.

De-a lungul anilor, în mod tradițional, broderia spartă se aplică pe lenjerie de masă, mansete, gulere de la cămașă, toate se executau cu alb brad pe o tesatura alba sau material textil alb.

Prima tehnică de broderie a apărut în Italia , în secolele 14-16. Această tehnică de broderie se răspândește în întreaga lume, unde o capacitate diferită.

Broderia sparta a fost apreciată de clasa nobilă și regală, o inițiere inițială sau însemnată apare extrem de des pe fiecare batista cusuta. Acest tip de broderie se aplică mult mai bine pe materialele textile mai tari, rigidă de îngrijire nu se rupeau ușor. Bumbacul este principalul material textil pe care se lucreaza broderia sparta, aceasta se realizeaza tot cu foc din bumbac sau din foc de silza.

Broderia sparta este considerată a fi cea mai luxoasă broderie. Aspectul deosebit, asemănător unui lacăt, face din broderia sparta o tehnică care încorporează articolele vestimentare oferind un aer elegant și sofisticat.

În Anglia veche, domnițele de la curte realizau diferite modele de broderie sparta de îngrijire reprezentând modele de flori, frunze și vița de vie.

În anotimpurile calde, broderia sparta este intalnită pe multe articole vestimentare care oferă un aspect deosebit, pretios produsului. Acest tip de cusatura este intalnita si pe creatiile deosebite ale caselor renumite de moda.

Pe vremuri broderia sparta se realizează manual. Era o tehnică minuțioasă care cerea timp și multă atenție. Fiecare decupaj al modelului se taia cu mana.

Acum totul este mult mai ușor, tehnologia în materie de broderii și avansat spectaculos. Masini de brodat computerizate realizează broderie sparta, singure, programa doar un software special. Cu ajutorul masinilor de broderie profesionale se pot realiza modele cu broderie sparta, foarte asemanatoare cu finetea si aspectul unei dantele.

Cusatura designului care urmeaza sa fie decupata pentru o forma de broderie sparta este asemanatoare cu cea a broderiei aplicate. Cusatura broderiei sparte care definește modelul este cusatura richelieu.

Se pot realiza designuri in culori simple, intr-o singura culoare sau in combinatii de nuante. Cheia pentru un rezultat deosebit, a unui broderii sparte excepțional este alegerea materialului textil și a unui firelor pentru îmbrăcăminte. Aceste doua produse sunt de calitate pentru broderie si produse. Masinile moderne creaza modele digitalizate, deosebit de frumoase, ce sunt cusute in cateva minute.

Broderia sparta este cu siguranta cea mai eleganta si deosebita dintre toate tehnicile de broderie.

Loading...