Suna ACUMContact

Broderia Cornely

Broderia Cornely

Broderia cornely are o istorie lunga, prima masina a fost creata in anul 1863 perfectionata apoi in anul 1865. Denumirea broderiei poarta numele unui francez Emile Cornely, acesta fiind cel care a perfectionat tehnica de broderie cornely si masina de cusut cornely.

Broderia cornely se poate aplica pe orice tip de tesatura, pe tesaturi fine, precum matasea sau pe diverse tesaturi groase precum tesaturile pentru realizarea paltoanelor.

Tehnica broderiei cornely consta in aplicarea unor de decoruri din snur, panglici, margele sau cusaturi pe suprafata tesaturilor. Modelele variaza in functie de preferinte si de ideile designerilor.

.

Masinile automate ultra-performante pot realiza eficient broderia cornely.

Broderia Cornely si-a primit denumirea dupa masina care o executa. Acest tip de broderie Cornely a aparut in secolul al XIX-lea pentru a imita punctul de cusatura in lant denumit Beauvais care era folosit in acel timp pentru lenjeria la moda.

Broderia Cornely era un standard in timpul erei Victoriene, fiind folosita la decorarea imbracamintei si a articolelor de decor pentru interior. Clasa sociala inalta aveau hainele decorate cu broderia cornely.

In anul 1863 a fost creata o masina de brodat, care producea doar o simpla cusatura in lant, nu dupa mult timp in anul 1865 Emile Cornely a perfectionat aceasta tehnica de broderie cu noua masina de cusut . De origine francez, acesta a produs o serie de efecte, rafinate, broderia Cornery poarta numele sau pe mai departe.

Masina Cornely este una dintre primele masini de brodat. Aceasta masina realiza o cusatura in lant pe fata materialului textil, care scotea in evidenta modelul cusut. Broderia cornely se realiza cu diverse fire, simple sau stralucitoare.

Tehnica broderiei Cornely presupune aplicarea pe materiale textile de snururi, banda, margele. Broderia Cornely este extrem de revolutionara, permite crearea unor diverse modele pe toate tipurile de tesaturi, de la tasaturile usoare, fine precum este: matasea, satinul,  pana la cele mai grosute. Pe tesatura se pot aplica materiale, panglici, snururi, cordoane.

Prin aspectul sau rafinat, distinct, broderia Cornely a fost repede apreciata si abordata in creatile de haute couture pentru realizarea de haine elegante, rafinate. Broderia Cornely a inceput sa fie folosita si la produsele pentru decorarea interioara.

Broderia Cornely este o broderie calitativa de exceptie.

Masinile revolutionare pentru broderii pot realiza broderia cornely pe diverse tesaturi, broderie cornery cu snur, margele, cusaturi si alte tipuri de aplicatii ca decor. Modelele pot fi complexe, de la cele simple, la modele mult mai elaborate.

Majoritatea creatorilor mari de moda folosesc broderia cornely pe creatiile lor ce au un design unic.

Broderia cornely este ideala pentru a decora hainele si articolele de imbracaminte oferindu-le un aer personal, unic dupa modele infinite.

In anul 1970 broderia cornely era extrem de populara.

In functie de materialul pe care se realizeaza: bumbac, vascoza, matase; broderia cornely poate fi facuta cu fire, panglici, margele. Broderia cornely poate fi aplicata pe articolele de imbracaminte pentru tinutele elegante, retro sau casual in functie de preferinte.

Datorita acestui tip de broderie se ofera calitate si originalitate produselor create.

Loading...